Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[POMPKA] dwudrożna z manometrem za 20zł.

dwudrożna pompka tesco

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 12:10

Kupiłem sobie pompkę:) Zrobiłem to dlatego że moja opona ma zużyty bieżnik i muszę czymś ratować w trasie. Nie miałem zamiaru niczego kupować, ale uwagę przykuł zintegrowany manometr który pokazuje ciśnienie zarówno w barach jak i PSI i jest bardzo czytelny. Okazja to okazja:D
http://www.bikeforum...3&pictureid=826

Zdziwiła mnie nawet dobra jakość wykonania (jak na produkt za 20zł). Wykonana jest z aluminium i dość dobrego tworzywa. Gumowana rękojeść nie ślizga się podczas pompowania. Tłoczek jest wykonany z aluminium i tworzywa. Wszędzie podłożone są o-ringi. Co ważne w tego typu pompkach manometr jest bardzo czytelny bo wskazówkowy.
http://www.bikeforum...3&pictureid=829

Zestaw składa sie z pompki i uchwytu do montażu pod uchwytem na bidon.
Ja akurat złapałem ten uchwyt opaskami monterskimi.
http://www.bikeforum...3&pictureid=828

Dołączona grafika
Zalety:
-Cena (20zł)
-Obudowa z Aluminium i tłoczek.
-Manometr bardzo czytelny
-Dwudrożna (pompuje przy ciągnięciu jak i przy popychaniu)
-Pompuje wszystkie zawory

Wady:
-może wypaść z uchwytu przy bardzo ostrej jeździe po dziurach. (mi jeszcze nie wypadła)

Kupiona w TESCO:D

Użytkownik kundello edytował ten post 05 lipiec 2008 - 13:13

u1549y2014v4.gif


#2 Paul

Paul

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 193 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 12:22

chyba się przejade do Tesco obejrzeć czy są jeszcze :rolleyes:

#3 Tullus

Tullus

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 231 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 13:59

Czy pompka jest firmy Beto ? Jeżeli tak to chyba mam taką samą, ale płaciłem całe 32 zł :mad:

#4 kruchy

kruchy

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 253 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 14:12

widziałem to ostatnio w tesco, ale ten manometr wyglądał dość słabo.

#5 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 23:05

widziałem to ostatnio w tesco, ale ten manometr wyglądał dość słabo.


Ale działa:D przecież nie będzie się świecił jak ruskie korale:p

u1549y2014v4.gif


#6 Tullus

Tullus

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 231 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 23:27

Kundello ponawiam moje pytanie :)

#7 wujek

wujek

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 137 postów

Napisano 05 lipiec 2008 - 23:28

Fajna pompka, ja mam jakaś ale i tak pompuje na stacji. Bo mi sie nie chce machać xD

#8 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 06 lipiec 2008 - 10:15

Czy pompka jest firmy Beto ? Jeżeli tak to chyba mam taką samą, ale płaciłem całe 32 zł :mad:


Jest identyczna jak Beto i dlatego zdziwiła mnie jej cena:). Różni się od beto tylko...naklejką.

u1549y2014v4.gif


#9 Paweł_S

Paweł_S

    Wtajemniczony

  • Members
  • 1464 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 15:11

Tullus I tak, i tak miałeś szczęście bo dziś widziałem taka za 33zł... oszczędziłeś 1zł... no ciesz się:D :D :D

#10 nevermind

nevermind

    Wtajemniczony

  • Members
  • 1752 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 20:20

ja mam podobną z Beto i manometr zchrzaniony...
Istnieje różnica między umysłami chorymi a głębokimi...
Galeria grupy Śląsk || Galeria grupy Śląsk cz.2 || Moje własne

#11 Paweł_S

Paweł_S

    Wtajemniczony

  • Members
  • 1464 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 21:07

Ja specjalnie kupowałem bez manometru ponieważ w trasie im mniej rzeczy może się zepsuć tym lepiej;) a już jeden manometr mi się zepsuł.

EDIT: O kolejny ptaszek:D

#12 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 23:13

To jakieś kijowe kupiliście sprzęty:p
Pompeczka działa GIT

u1549y2014v4.gif


#13 Albi

Albi

    Początkujący Forumowicz

  • Members
  • 82 postów

Napisano 19 lipiec 2008 - 07:40

fajna pompeczka Kundello:p ty masz z TESCO a ja mam z Biedronki:D

#14 Gas

Gas

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 109 postów

Napisano 23 lipiec 2008 - 18:07

Czy rozmawiamy o takim urządzeniu za 27,00 PLN
[http://www.allegro.p...hit_cenowy.html[/EMAIL]http://www.allegro.p...hit_cenowy.html
WOLNY TYBET!

#15 Bishop

Bishop

    Jestem tutaj Nowy

  • Members
  • 27 postów

Napisano 23 lipiec 2008 - 18:24

chyba się przejade do Tesco obejrzeć czy są jeszcze :rolleyes:


Byłem dzisiaj i :eek: Bagażnik alu za 25 zł, Sakwy 19zł dwu i 24 zł trzykomorowa, Komplet oświetlenia (przód i tył) za 6zł w komplecie z dwoma bateriami r14 i dwoma paluszkami i sporo innych rzeczy. Wszystko wygląda na solidne np. sakwy uszyte z dobrego materiału kilkukrotnie przeszywane ze wzmocnieniami i taśmami odblaskowymi. Tak na oko w sklepach rowerowych sakwy tej jakości to jest ponad 100

#16 Wedrowca

Wedrowca

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 260 postów

Napisano 29 lipiec 2008 - 22:14

Byłem, kupiłem, jestem zadowolony :) ---> chodzi mi o sakwy 2-komorowe. Faktycznie zrobione są solidnie, pasują idealnie na 28" i 26", mają ściętą przednia ściankę, więc nie zahacza się butami, w srodku kieszenie do usztywnienia, siatki z tyłu na dwa piwa ;), wewnątrz ochrona przed deszczem, etc. Ogólnie podobają mi się. No i ta cena - smiech na sali :D

Dobra, topic o pompkach, więc nie mieszam dalej.

Użytkownik Wedrowca edytował ten post 29 lipiec 2008 - 22:18


#17 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 29 lipiec 2008 - 22:32

To napisz reckę o sakwach:D

u1549y2014v4.gif


#18 Wedrowca

Wedrowca

    Dumny Forumowicz

  • Members
  • 260 postów

Napisano 06 sierpień 2008 - 23:11

To napisz reckę o sakwach:D


Napisana. Zapraszam :) ---> http://www.bikeforum...read.php?t=8564

#19 kundello

kundello

    Moderator

  • Members
  • 8442 postów

Napisano 05 kwiecień 2009 - 22:48

Zauważylem że po dość sporym zapiaszczeniu i zalaniu pompki w zimie, musiałem ją przeczyścić. Wpadłem na rewelacyjny :D pomysł.

Wyciągamy bolec od strony rękojeści, wyciągamy tłoczek statyczny (ten który puszcza powietrze w jedną stronę) przeczyszczamy go, wkładamy z powrotem. Bierzemy troszkę waty lub coś o watopodobnej strukturze i kładziemy na tłoczku od góry. Zakładamy rękojeść.

Tada! naszej pompce nie groźny już żaden piach i woda:) możemy pompować nawet podczasz burzy piaskowej...;)

u1549y2014v4.gif


#20 Beny85

Beny85

    Jestem tutaj Nowy

  • Members
  • 23 postów

Napisano 30 marzec 2014 - 22:06

Odświeżę trochę temat: ta pompka w Tesco z manometrem jest teraz w promocji za 16.99! cena trzeba przyznać bardzo przystępna a i recenzje zbiera dobre;)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych