Bieszczady-opuszczone wioski
Napisano 14 luty 2008 - 17:10
- blazej74 lubi to
Napisano 15 luty 2008 - 09:31
w Bieszczadach żyli przeważnie bojkowie. Łemkowie żyli w Beskidzie Niskim
Nieoficjalną granicą między tymi ludami była rzeka Solinka. Z racji tego iż miałem mało czasu,to osobiście zwiedziłem dwa takie miejsca : Tworylne i Łopienka(godne polecenia). Na mapach turystycznych są te opuszczone wioski też zaznaczone. Trzeba zrobić rozeznanie gdzie jest najfajniej. Jeżeli obiekty są w granicy parku narodowego to poruszać się tam można tylko po wyznaczonych drogach lub szlakach. Pomocny link zamieszczam http://przewodnik.on...3175,spinr.html
Napisano 15 luty 2008 - 14:53

Widziałem jakąś opuszczoną piwnicę w ziemi i cmentarz. jest tam ponoć jeszcze cerkiew ale nie wiem gdzie
Napisano 01 maj 2008 - 21:41
Napisano 02 maj 2008 - 01:47

- Danielasty lubi to
Napisano 03 maj 2008 - 19:02

Napisano 27 maj 2008 - 20:59

Napisano 19 grudzień 2015 - 19:10
MAPKA Z OBIEKTAMI DO KOT i PIELGRZYMIEJ https://www.google.c...47624999994&z=6
Czasami na drodze spotykam prawdziwych bikerów szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Napisano 05 marzec 2016 - 23:33
Jak nie wiecie gdzie sie wybrać na rowerze, to odpowiedź znajdziecie na Blog Krakowski Serwis Rowerowy . Możecie go potraktować jak taki przewodniko poradnik dla fanów wycieczek rowerowych. Opisują zarówno ciekawe miejsca do zwiedzenia jak i testują wszystko co niezbędne do takich wypraw.
Napisano 09 marzec 2016 - 14:11
Wybierałem się w Bieszczady ze znajomymi w zeszłym roku, Świetne tereny i niezłe widoki, teren gdzie trzeba mieć odpowiedni rower, najlepiej górski.
Jak nie wiecie gdzie sie wybrać na rowerze, to odpowiedź znajdziecie na Blog Krakowski Serwis Rowerowy . Możecie go potraktować jak taki przewodniko poradnik dla fanów wycieczek rowerowych. Opisują zarówno ciekawe miejsca do zwiedzenia jak i testują wszystko co niezbędne do takich wypraw.
Odpowiedni sprzęt jest niezbędny Gdy wybieramy się na dłuższą wyprawę, to na początku zamawiamy odpowiedni sprzęt w internecie, często na sporti.pl, szczególnie warte uwagi są tam rowery niemal każdej kategorii.
Do wypraw w górskie tereny ważna jest odpowiednio wyposażona apteczka, o czym chyba nie każdy pamięta.
Napisano 09 marzec 2016 - 14:23
Dla wiadomości dodam, że Bieszczady geograficznie zaczynają sie dopiero za zalewem Solińskim.
Jeśli ktoś chce zakosztować jeszcze większej samotni i odnaleźć jeszcze większe tereny opuszczonych wiosek, to polecam odwiedzić sąsiadujące z Bieszczadami, Pogórze przemyskie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych