+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Met Volo

Stały bywalec Avatar JaczaQ
    Dziękuję!
    37
    Dostał podziękowań 35

Met Volo

OD PRODUCENTA:
    Kask szosowy wykonany w technologii In-molding. Wewnętrzne wkładki wyściełające z antyalergicznego materiału mocowane przy pomocy rzepów umożliwiających wypranie lub wymianę. Odblaskowa nalepka z tyłu kasku. Dopasowanie: system Safe-T Lite, zatrzaskowe klamry z blokadą przesuwu pozwalające dopasować boczne paski. Posiada 19 otworów wentylacyjnych.

* Waga: 260g
    * Rozmiar: uniwersalny (54-61cm)
    * Cena: 149 zł.

ODE MNIE:
    Kask typowo szosowy co za tym idzie lekki. Wentylacja sprawdza się, w każdych warunkach o czym mogłem się już wielokrotnie przekonać. Posiada 19 otworów wentylacyjnych (Z przodu, z tyłu i po bokach). Według mnie jest to ilość w zupełności wystarczająca. Ładny design, powłoka bardzo gładka. Szczególnie przydatne okazują się odblaski z tyłu kasku, po zmroku, na ruchliwej drodze. Wkładki można w prosty sposób wymienić bądź wyprać. Technologia In- molding, charakteryzuje się niską wagą, wytrzymałością i dobrą wentylacją produkowanych kasków. Rozmiar uniwersalny 54- 61 cm. Dopasowanie do kształtu głowy przy pomocy system Safe-T Lite, dzięki czemu idealnie leży na głowie. Klamry posiadają blokadę przesuwu dzięki czemu nie ma możliwości przesuwu. Nie posiada daszka, jednak nie zapominajmy o tym, że jest to kask na szosę. Jedyną wadą może być brak siatki przeciw owadom, jednak w takim przypadku cena byłaby wyższa.

PODSUMOWUJĄC:
    + Niska waga.
    + Doskonała wentylacja.
    + Odblaskowe nalepki z tyłu kasku.
    + Wymienne wkładki.
    + In- molding.
    + Safe-T Lite.

+/- Brak daszka.

- Brak siatki przeciw owadom.

Kask wart swojej ceny. Szczerze polecam!
    Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca...

2. Użytkownicy, którzy podziękowali za tę wiadomość:

Stały bywalec Avatar c1ach
    Dziękuję!
    18
    Dostał podziękowań 67
    Również mam ten kask, dodam tylko że nie czuć go jakoś specjalnie na głowie, można zapomnieć że jedzie się w kasku
    Wkładki dostarczane razem z kaskiem do wymiany po dwóch intensywnych sezonach.
    Accent El nino/Marzocchi Mx pro '07/Deore Lx/Pdm520/Kenda Karma/SM Ischia white/kilka innych szczegółów + 150lm na kierownicy i 70 kg na siodełku
    http://www.rowerowyminsk.pl

Stały bywalec Avatar wolf
    Dziękuję!
    4
    Dostał podziękowań 5
    Mogę prości, żebyś sfotografował swój kask i wstawił zdjęcia na forum lub mi wysłał na e mail igorf1@op.pl, bo zastanawiam się nad kupnem tego kasku.
    Kolarstwo to najtrudniejsza dyscyplina sportu nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem kolarstwo to sztuka cierpienia

Dziękuję!
    37
    Dostał podziękowań 35
    Cytat Napisał wolf Zobacz post
    Mogę prości, żebyś sfotografował swój kask i wstawił zdjęcia na forum lub mi wysłał na e mail igorf1@op.pl, bo zastanawiam się nad kupnem tego kasku.
    Oczywiście, nie ma problemu. Fotki świeżo zrobione, po wyczerpującym wypadzie.

Jak masz jakieś pytania, pisz.
    Pozdrawiam

6. Użytkownicy, którzy podziękowali za tę wiadomość:

Stały bywalec Avatar wolf
    Dziękuję!
    4
    Dostał podziękowań 5
    Wielkie dzięki za zdjęcia, z neta go zamawiałeś czy kupowałeś w sklepie
    Kolarstwo to najtrudniejsza dyscyplina sportu nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem kolarstwo to sztuka cierpienia

Dziękuję!
    37
    Dostał podziękowań 35
    Cytat Napisał wolf Zobacz post
    Wielkie dzięki za zdjęcia, z neta go zamawiałeś czy kupowałeś w sklepie
    Ja akurat zamawiałem go z jakiejś stronki. Wtedy kosztował więcej, ostatnio widziałem bodajże w PRO Sporcie, nawet za 129 zł więc bardzo tanio jak na taki kask. Rozejrzeć się.

+ Odpowiedz na ten temat

Zasady Postowania