OD PRODUCENTA:
Kask szosowy wykonany w technologii In-molding. Wewnętrzne wkładki wyściełające z antyalergicznego materiału mocowane przy pomocy rzepów umożliwiających wypranie lub wymianę. Odblaskowa nalepka z tyłu kasku. Dopasowanie: system Safe-T Lite, zatrzaskowe klamry z blokadą przesuwu pozwalające dopasować boczne paski. Posiada 19 otworów wentylacyjnych.
* Waga: 260g
* Rozmiar: uniwersalny (54-61cm)
* Cena: 149 zł.
ODE MNIE:
Kask typowo szosowy co za tym idzie lekki. Wentylacja sprawdza się, w każdych warunkach o czym mogłem się już wielokrotnie przekonać. Posiada 19 otworów wentylacyjnych (Z przodu, z tyłu i po bokach). Według mnie jest to ilość w zupełności wystarczająca. Ładny design, powłoka bardzo gładka. Szczególnie przydatne okazują się odblaski z tyłu kasku, po zmroku, na ruchliwej drodze. Wkładki można w prosty sposób wymienić bądź wyprać. Technologia In- molding, charakteryzuje się niską wagą, wytrzymałością i dobrą wentylacją produkowanych kasków. Rozmiar uniwersalny 54- 61 cm. Dopasowanie do kształtu głowy przy pomocy system Safe-T Lite, dzięki czemu idealnie leży na głowie. Klamry posiadają blokadę przesuwu dzięki czemu nie ma możliwości przesuwu. Nie posiada daszka, jednak nie zapominajmy o tym, że jest to kask na szosę. Jedyną wadą może być brak siatki przeciw owadom, jednak w takim przypadku cena byłaby wyższa.
PODSUMOWUJĄC:
+ Niska waga.
+ Doskonała wentylacja.
+ Odblaskowe nalepki z tyłu kasku.
+ Wymienne wkładki.
+ In- molding.
+ Safe-T Lite.
+/- Brak daszka.
- Brak siatki przeciw owadom.
Kask wart swojej ceny. Szczerze polecam!
Życie bez roweru powoduje raka i choroby serca...
Również mam ten kask, dodam tylko że nie czuć go jakoś specjalnie na głowie, można zapomnieć że jedzie się w kasku
Wkładki dostarczane razem z kaskiem do wymiany po dwóch intensywnych sezonach.
Accent El nino/Marzocchi Mx pro '07/Deore Lx/Pdm520/Kenda Karma/SM Ischia white/kilka innych szczegółów + 150lm na kierownicy i 70 kg na siodełku![]()
http://www.rowerowyminsk.pl
Mogę prości, żebyś sfotografował swój kask i wstawił zdjęcia na forum lub mi wysłał na e mail igorf1@op.pl, bo zastanawiam się nad kupnem tego kasku.