MET CRACKERJACK II
Cena: 159zł
Strona producenta (produktu): http://www.met-helmets.com/home.jsp?idrub=5759
Młodzieżowy, jeden z najtańszych w ofercie kask METaza 159zł dostajemy technologię in-molding i co najważniejsze produkt MADE IN ITALY
![]()
Wygląd
Włosi, znani ze świetnych stylistów, i tym razem nie zawiedli - skorupka wygląda rewelacyjniew pełnym słońcu połyskuje na wszelkie strony (mój kolorek srebrno-perłowo-biały
) budząc podziw w oczach napotkanych niewiast i wyciskając najcięższe przekleństwa z ust leniuchujących przed domami starszych pań
. Całość troszeczkę psuje leciutko odstający na bokach daszek, choć jest to zauważalne tylko z bardzo małej odległości (2-3mm odchyłu
Wygoda
Źle nie jest - jest dobrzeKask jest leciutki, praktycznie nie czuć go na głowie (230g). Można go IDEALNIE dopasować do głowy (największy jego + - safe-t-twist, idealne rozwiązanie). Ładnie przylega do głowy, choć jest szerszy od produktów Giro czy Bell. Jedyna jego poważna wada to to, że kosztem wentylacji "czubek" kasku ostał się w postaci 2 wąskich pasów tworzywa, które przy mocniejszym uderzeniu pięścią (nie dawać "testować" kolegom
) daje o sobie znać pobudzając receptory bólu...
Wentylacja
Skoro jesteśmy przy wentylacji - cudów nie ma - to tylko 14 otworów. mamy jeden "tunel" gdzie powietrze wpada przodem a wypada tyłem skutecznie schładzając naszą łepetynęmożna się spocić ale z tego co słyszę jest to norma w tym przedziale cenowym.
Podsumowanie
Porządny, wygodny, tani i piękny kaskCzego chcieć więcej?
(skala od 1 do 10)
Wygląd - 9
Poziom wykonania - 9
Wygoda - 8
Wentylacja - 7
pozdrawiam![]()
Ja mam MET Falco i też jestem z niego bardzo zadowolony. Po 12 godzinach noszenia go na głowie, można spokojnie stwierdzić że następne 12 h to by była czysta przyjemność![]()
Moja narzeczona ma taki biały w różowe kwiatki. Na wygode nie narzeka, czasem tylko na to, że troche ciepło się robi. Ale jest na to sposób - jeździć w zimie![]()
Nie bierz życia zbyt poważnie, bo i tak nie wyjdziesz z niego żywy.
"Kto nigdy nie żył, nigdy nie umiera, nic nie utraci ten co nie miał nic, ten kto nie kochał nie wie co tęsknota, nie wie co gorycz, kto bez marzeń śni."...