+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 24

Temat: Wyciągi gdzie wpuszczają rowerzystów

Stały bywalec Avatar HARO_NYC
    Dziękuję!
    116
    Dostał podziękowań 303
    Mocowanie bajka na czarna gora to jest LIPA .. Juz mogli by zrobic po bokach zaczepy na rower.. juz napewno nie jeden polecial rower do dolu gdzie mechanik zbiera zamowienia na kapitalny remont roweru heheheh

Bywalec forum Avatar podjazdy
    Dziękuję!
    1
    Dostał podziękowań 22
    Cytat Napisał HARO_NYC Zobacz post
    Mocowanie bajka na czarna gora to jest LIPA .. Juz mogli by zrobic po bokach zaczepy na rower.. juz napewno nie jeden polecial rower do dolu gdzie mechanik zbiera zamowienia na kapitalny remont roweru heheheh
    Samo narzekanie ... Na Skrzycznem nie masz zadnych udogodnien i takiej pomocy ze strony obslugi, a i tak zjazdowcy lubia ta gorke. Trzeba sie cieszyc z tego co jest
    Rowerowa Baza Podjazdów
    http://www.genetyk.com/podjazdy/

Stały bywalec Avatar asx
    Dziękuję!
    540
    Dostał podziękowań 161
    Cytat Napisał podjazdy Zobacz post
    Samo narzekanie ... Na Skrzycznem nie masz zadnych udogodnien i takiej pomocy ze strony obslugi, a i tak zjazdowcy lubia ta gorke. Trzeba sie cieszyc z tego co jest
    Tzn ,że na Skrzyczne z rowerem wjeżdża się tak jak na zdjęciu up od HARO_NYC trzymając rower za siodełko xd ? Czy jak ?

Dziękuję!
    1
    Dostał podziękowań 22
    Cytat Napisał asx Zobacz post
    Tzn ,że na Skrzyczne z rowerem wjeżdża się tak jak na zdjęciu up od HARO_NYC trzymając rower za siodełko xd ? Czy jak ?
    Nie, na Skrzyczne nie zauważyłem żadnej pomocy ze strony obsługi i zalecanego sposobu wjeżdżania. Twoja broszka jak tam wjedziesz, ja podpatrzylem jak oni [zjazdowcy] to robią a nastepnie sam sprobowalem. Siadasz na krzeselku trzymajac rower w poprzek przed soba - a nastepnie opierasz go delikatnie przed soba tak zeby zahaczyl sie pedalem/kolem lub kiera o elementy krzeselka. Przy odrobinie wprawy rower sie trzyma sam i mozesz zajac sie innymi czynnosciami [np. posilkiem lub zdjeciami]. Tylko ze ten sposob dziewczynom moze sprawiac troche problemu, bo trzeba miec dosc sily zeby rower obrocic i podniesc

Dlatego pewnie na Czarnej Gorze wymyslili sposob zeby troche ulatwic, nie slyszalem zeby rowery spadaly z tego tytulu.
    Rowerowa Baza Podjazdów

Stały bywalec Avatar asx
    Dziękuję!
    540
    Dostał podziękowań 161
    No mam nadzieje ,że jak ewentualnie w lato będę korzystał z tej usługi rower mi nigdzie nie spadnie xd .

Bywalec forum
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 22
    Co prawda to juz nie Polska, ale chyba wpuszczają na wyciagach w Oszczadnicy - po słowackiej stronie Wielkiej Raczy (na pewno wpuszczają z nartami ). Słowacki wyciąg może być niezłą alternatywą dostania się na główny grzbiet beskidzki, albo tylko nma Wielką Raczę.
    http://www.velkaraca.sk/leto/index.php?act=akt&lg=pl

Dziękuję!
    1
    Dostał podziękowań 22
    Cytat Napisał jaimar Zobacz post
    wyciąg może być niezłą alternatywą dostania się na główny grzbiet beskidzki, albo tylko nma Wielką Raczę.
    Na Wielką Raczę jest od ponad roku absolutny zakaz wjazdu rowerów od słowackiej strony, ze względu na rezerwat przyrody. Znak zakaz wjazdu rowerów jest powtórzony dwukrotnie. Jeśli ktoś pojedzie to jego sprawa ale piszę tak żeby nie było zdziwienia...
    Rowerowa Baza Podjazdów

Bywalec forum
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 22
    Fakt - jakiś rezerwat tam jest. Dobrze wiedzieć że rowery są tam niemile widziane. Aczkolwiek w pobliżu wyciągów żadnych znaków nie widziałem - ale byłem tam tylko w zimie na nartach.

Dziękuję!
    1
    Dostał podziękowań 22
    Cytat Napisał jaimar Zobacz post
    Fakt - jakiś rezerwat tam jest. Dobrze wiedzieć że rowery są tam niemile widziane. Aczkolwiek w pobliżu wyciągów żadnych znaków nie widziałem - ale byłem tam tylko w zimie na nartach.
    No mnie ten zakaz wkurzył bo szlak na tym odcinku idzie szeroką drogą grzbietową i jakoś nie widzę specjalnego uszczerbku dla przyrody z powodu rowerów. A zakaz całkowicie odcina Słowację od Wielkiej Raczy, bo z tamtej strony jest to jedyna droga na szczyt, nota bene w 100% do podjechania bez zsiadania z roweru - więc strata tym bardziej bolesna

No cóż, Wielka Racza objawi się jako kolejna zakazana góra w Rowerowej Bazie Podjazdów
    Rowerowa Baza Podjazdów

Bywalec forum
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 22
    ^^ Trochę jeszcze przegrzebałem internet w temacie "rower i Wielka Racza" i znalazłem że przejście turystyczne na Wielkiej Raczy było dla ruchu pieszego i rowerowego - jak dla mnie czysta paranoja
    Teoretycznie jeszcze możaby się dostać na Wielką Raczę ze Słowacji z Oszczadnicy Wreszczowki żółtym szlakiem na Przełęcz Graniczną i stamtąd polskim czerwonym szlakiem grzbietowym. Chyba że ten żółty szlak też jest zakazany dla rowerów
    W sumie zrobiło się paranoicznie - po polskim czerwonym szlaku można jeździć rowerem , a kilka metrów obok - po słowackim niebieskim już nie.
    Wyczytałem też że niedawno był rajd MTB, którego trasa prowadziła między innymi przez WR - wjazd od strony polskiej szlakiem grzbietowym od Zwardonia, a zjazd na stronę Słowacką - czyżby się dogadali ?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Zasady Postowania