+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 29

Temat: Triki :P

Dopiero zaczyna
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 0
    Ja mam MTB z ramą 21,5" i wlasnie ciężko mi zrobić dłuższe wheelie :/ O manualu to juz nawet nie wspominam.
    Probuje operować tylnim hamulcem przy wheelie ale chyba mi nie wychodzi to najlepiej :/ Jak wy robicie dlugie wheelie?

A wlasnie to prawda że bez tylniego amortyzatora łatwiej robić wheelie?
    Ostatnio edytowane przez Olsześ ; 27-05-08 o 19:39

Stały bywalec Avatar mariusz144
    Dziękuję!
    24
    Dostał podziękowań 9
    mi wydaje sie że tak...mam pytanie jak robic manuala próbuje mi nie wychodzi?

Stały bywalec Avatar wert
    Dziękuję!
    28
    Dostał podziękowań 50
    [ame="http://youtube.com/watch?v=wABP9URcv3o&feature=related"]YouTube - wheelies[/ame] - Wheelies
    [ame="http://youtube.com/watch?v=x-Nn4Z5WVIg&feature=related"]YouTube - manuals[/ame] - Manuals
    jest cała masa tricków z tej serii.
    Udało mi się opanować z tego bunny hopa, rocking i hopping Niestety wheelie to dla mnie również koszmar - max 10m
    No nic, trzeba trenować...

Stały bywalec Avatar moretti
    Dziękuję!
    2
    Dostał podziękowań 101
    wheelie, chyba mozna zrobic na duzej ramie, ale nie jestem tu specem, bo moje wheelie jest szczatkowe, to znaczy robie go tylko wtedy gdy musze skoczyc z czegos wyzszego, a nie ma miejsca na rozped badz ladowanie, na koleczku nie jade dluzej jak 1-3 sekundy he he, ale takie wheelie robilem takze na 19" ramie hardtile.

Dopiero zaczyna
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 0
    Wert na MTB to opanowales ? Bo bunny hopa to ja tez akurat umiem A ma wheelie tez nie pojade dluzej niz 2-3 sekundy :/ Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos roweru na dirt/street... wkoncu MTB nie zostal stworzony do trickow tylko do jazdy terenowej ^^ :P

Stały bywalec Avatar wert
    Dziękuję!
    28
    Dostał podziękowań 50
    Tak na MTB.
    Bunny hop i hopping to akurat proste tricki które mogą przydać się każdemu w codziennej jeździe.
    Oczywiście w ich najprostrzej formie...

Stały bywalec
    Dziękuję!
    30
    Dostał podziękowań 57
    Mi wheelie udaje się takie gdzieś 60m.
    Jak opanowałem do tego stopnia? Codziennie próby czyli trening trening i jeszcze raz trening. Robię bez tylnego hamulca, bo do tego trzeba mieć dość prostą obręcz, no i mam, ale jakoś brak mi wyczucia i za mocno naciskam i od razu na ziemie, aczkolwiek z tym sezonem zaczynam trenować wheelie z hamulcem.
    Żeby robić je w miarę długie trzeba wyczuć niemal idealny środek ciężkości z Tobą na rowerze. Poczujesz to, bo rower będzie się świetnie prowadził i poczujesz się lekki Wtedy można robić już spore wheelie. Natomiast mój qmpel BMX'iarz, który na bmx robił nieograniczonego manuala, na moim MTB z hamulcem robi świetne wheelie, jechał na nim po ulicy i wyprzedzał innych rowerzystów, ale gdy miałem rozłożone hamulce nie potrafił zrobić nawet 10 metrowego wheelie.

Dopiero zaczyna
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 0
    Co do tego hamulca to pewnie kwestia przyzwyczajenia A środek ciężkości wiem że jest dobry ale to na samej krawedzi upadku na plecy jest najlepszy srodek ciezkosci dlatego trzeba sie liczyc z tym ze jak ktos nie umie dobrze upadac na nogi to moze sie poturbowac ;P

Stały bywalec Avatar Granats
    Dziękuję!
    111
    Dostał podziękowań 163
    Cytat Napisał kowzan Zobacz post
    O czym Ty mowisz?

Wheelie na dużej ramie robi się dużo prościej, niż na małej, bo środek ciężkości masz wyżej. Trzeba tylko uważać, żeby na plecy nie polecieć.
    święta prawda, ja na mojej ramie 51 cm robie z 700 metrów na tyle i kolo 6 endo...
    tu macie dowód jak sie robi wheelie na duzej ramie ... kumpel robi ok 3 km na tylnim kole merida kalahari 510 19''
    [ame="http://pl.youtube.com/watch?v=Av8cCmsgjKw"]YouTube - Cinek Clip 2007[/ame]

P.S a na debaka trekiem 4400 (21'') wyrywa przy 45 km/h widzialem to dziesiatki razy xD
    Ale typ ma opanowanego wheelie, potrafi bez trzymanki, pisać sms'y podczas jazdy na jednym kole, skręcać itd xD pod koniec flimu jest jak robil manuala trzymajac jedną łapą za kiere
    Ostatnio edytowane przez Granats ; 29-05-08 o 09:22

Stały bywalec Avatar Locomisiek
    Dziękuję!
    58
    Dostał podziękowań 168
    olszes ma racje. ale tak ja umiem lądowac na nogach to przy dużej prędkości jest to mało skuteczne, kolana mają tendencje do ścierania się. choć ja tez 2 razy na plecach wylądowałem.na szczęście to był piach na ulivcy racze sie pilnuje
    enduro.ueuo.com - Zapraszam na moją stronę!

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Zasady Postowania