Opłaca sie, gdy śmigasz po płaskim terenie i po szosie. Na zjazdach terenowych można łatwiej wypaść przez kierownicę.
Czy ustawienie mostka na - zdaje egzamin? Chcialem tak zrobic i nie wiem czy to sie oplaca![]()
V-max= 72,8 km/h
Opłaca sie, gdy śmigasz po płaskim terenie i po szosie. Na zjazdach terenowych można łatwiej wypaść przez kierownicę.
Ustawienie mostka na minus średnio daje przyspieszenie o 10 Km/h na prostej
A mówiąc poważnie to jak komu pasuje. Sporo zależy od samej geometrii ramy itd. Dla mnie osobiście nie było wygodnie na starej ramie a na nowej takie ustawienie choć obecnie nie zastosowane było akceptowalne.
"Gdy byłem mały modliłem się do Boga o rower. Potem zrozumiałem, że Bóg działa inaczej - ukradłem rower i modliłem się o przebaczenie" Autor nieznany
Odwrócenie mostka zprawdza się, jeśli chcesz być bardziej pochylony nad kierownicą, czyli głównie w XC albo na szosie. W moim przypadku dało to sporą poprawęw efektywności kręcenia. W innych dyscyplinach lepiej tego nie stosować, bo jest mniej wygodne i mniej bezpiecze na zjazdach
Pozdrawiam![]()
Autor oświadcza, że wynikające z postu podobieństwo niektórego do wszystkiego i niczego jest przypadkowe i wynika z tego i tamtego. Dlaczego? Żeby było wesoło.
Ja jeżdżę z odwróconym mostkiem praktycznie cały czas. Na długich, płaskich trasach daje się to we znaki [plecy], ale nie pamiętam kiedy przeleciałem przez kierownicę, a zdarzały mi się strome zjazdy w górach. Na podjazdach pomaga ;]
Istnieje różnica między umysłami chorymi a głębokimi...
Galeria grupy Śląsk || Galeria grupy Śląsk cz.2 || Moje własne