Cena :
-katalogowa 139 zł
- na Allegro idzie dostać za 104-110 zł
Waga : 295 gram z daszkiem ( rozmiar 52-60 ) ( po pewnym czasie jazdy i tak się o niej zapomina )
Kask wykonany w technologii Hard Cote In-mold z wewnętrznym wzmocnieniem .
Rozmiary :
52-60
56-64
Kask posiada 24 otwory wentylacyjne . Mimo że na pierwszy rzut oka wydaje się że są zbyt małe to wentylacja jest całkiem niezła . Jest to mój pierwszy kask więc nie mogę go porównać z innymi .
Kask wykonany został w Chinach jednak nie widać większych niedoróbek . Jedyną jest to że niektóre rzepy ,do których przyczepione są takie miękkie gąbki , są słabo przyklejone i przy odklejaniu tych gąbek trzeba uważać żeby takiego nie oderwać .
Kask posiada certyfikat CE EN 1078
Hełm posiada System mocowania ZipTite II . Łatwy w regulacji i wygodny
Paski które zapina się pod brodą również idzie łatwo wyregulować
Plusy :
+ waga
+ wygląd
+ wygoda
+ regulacja
+-Wentylacja ( pierwszy kask więc nie ocenię . Jednak zdaje mi się że mogłaby być lepsza )
Fajny kask. Dużo ma tych otworów. A nie gorąco Ci w kasku??? Ja jak dzisiaj jechałam w swoim i było tak duszno i ogólnie ok, ale z czoła mi się trochę lało...
Ja go kupiłem na Allegro i akurat musiałem jechac do tego miasta to odebrałem osobiście .
Co do wentylacji . Wczoraj machnąłem 80 km cały czas w kasku . Ściągałem go tylko podczas krótkich przerw i powiem że głowa mi się praktycznie nie spociła . A pot który się zrobił prawdopodobnie wsiąkł w gąbki . Było ok . 17 - 18 stopni i głowa mi się nie grzała
Nazwa: Trek Vapor
Miejsce zakupu: sieć sklepów Martes Sport
Cena: 129zł, w promocji 103zł -moge pomylić się o złotówkę
Rocznik: 2007
Rozmiar: 54-62cm
Kolor: niebiesko-srebrny
Moje uwagi:
*wentylacja mogłaby być lepsza ale nie moge nażekać-pot jedynie na lini czoła
*regulacja rewelacja
*żadnych niedoróbek/delikatnych części
*zapięcie pod brodą ok
"Tyle tych rowerów wyprodukowali, że jak przyjdzie granaty składać, to ciekawe z czego."
Mam taki od dwóch lat i jest super,gąpeczki które zaczeły się rozwarstwiac(czasami trzeba je odkleiac i prac),pozszywałem sobie ,normalnie nitką , i jest super.Środkową gąpke odkleiłem na stałe ,według mnie jest zbędna ,tylko zostawiała trwały odcisk na czole i powodowała podrażnienia.Polecam i tyle!!!