+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki 21 do 24 z 24

Temat: Wyciągi gdzie wpuszczają rowerzystów

Bywalec forum Avatar podjazdy
    Dziękuję!
    1
    Dostał podziękowań 22
    Cytat Napisał jaimar Zobacz post
    ^^ Trochę jeszcze przegrzebałem internet w temacie "rower i Wielka Racza" i znalazłem że przejście turystyczne na Wielkiej Raczy było dla ruchu pieszego i rowerowego - jak dla mnie czysta paranoja
    Tak dokładnie było. Formalnie można było przekroczyć granicę i porobić kółka po szczytowej łące

Teoretycznie jeszcze możaby się dostać na Wielką Raczę ze Słowacji z Oszczadnicy Wreszczowki żółtym szlakiem na Przełęcz Graniczną i stamtąd polskim czerwonym szlakiem grzbietowym. Chyba że ten żółty szlak też jest zakazany dla rowerów
    Żółty chyba nie jest zakazany, bo zakaz dotyczy jedynie tego co w granicach rezerwatu przyrody. Po obrzeżach zewnętrznych już można jeździć.

W sumie zrobiło się paranoicznie - po polskim czerwonym szlaku można jeździć rowerem , a kilka metrów obok - po słowackim niebieskim już nie.
    Zakaz dotyczy jedynie samej Wielkiej Raczy, dalsza część szlaku w kierunku E biegnie już poza rezerwatem. Czyli jedyny zamknięty dla rowerów odcinek to ten z Oscadnicy na Wielką Raczę, rezerwat zaczyna się od poziomicy 1000m.
    Rowerowa Baza Podjazdów
    http://www.genetyk.com/podjazdy/

Forumowy nowicjusz
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 0
    Witam. Dopiero zarejestrowalem sie na forum , a sezon roweroy sie konczy ale :

Z rowerem mozna wjezdzac Koleja Gondolowa w Swieradowie Zdroju (Gory Izerskie). Do jednej kabiny miesci sie 2 rowerzystow ze swoimi rowerami. Siedzi sie wygodnie, po drodze mozna sie napic, ubrac kask itp. Obsuga pomaga wlozyc i wyjac rower , a na szczyt w sezonie letnim jedzie sie okolo 10min ( 1107m n.p.m ) przy dlugosci wyciagu 2171m. Na szczycie do dyspozycji mamy szlaki rowerowe po ktorych mozna jezdzic z dziecmi jak i dla bardziej zaawansowanych sportowcow ( choc tych drugich jest zdecydowanie mniej , niestety ) planowane sa trasy dowhill'owe. Jest to nowy obiekt i niestety trzeba poczekac az bedzie tak jak trzeba, ale napewno wszystko idzie w dobrym kierunku :-)

www.kolejgondolowa.pl
    www.swieradow-zdroj.com.pl
    www.swieradowzdroj.pl
    Ostatnio edytowane przez -r2d2. ; 12-09-09 o 16:16

Stały bywalec
    Dziękuję!
    0
    Dostał podziękowań 8
    Kluszkowce - http://bike-park.pl/

Bywalec forum Avatar Gumowy Pies
    Dziękuję!
    2
    Dostał podziękowań 5
    Cytat Napisał -r2d2. Zobacz post
    Witam. Dopiero zarejestrowalem sie na forum , a sezon roweroy sie konczy ale :

Z rowerem mozna wjezdzac Koleja Gondolowa w Swieradowie Zdroju (Gory Izerskie). Do jednej kabiny miesci sie 2 rowerzystow ze swoimi rowerami. Siedzi sie wygodnie, po drodze mozna sie napic, ubrac kask itp. Obsuga pomaga wlozyc i wyjac rower , a na szczyt w sezonie letnim jedzie sie okolo 10min ( 1107m n.p.m ) przy dlugosci wyciagu 2171m. Na szczycie do dyspozycji mamy szlaki rowerowe po ktorych mozna jezdzic z dziecmi jak i dla bardziej zaawansowanych sportowcow ( choc tych drugich jest zdecydowanie mniej , niestety ) planowane sa trasy dowhill'owe. Jest to nowy obiekt i niestety trzeba poczekac az bedzie tak jak trzeba, ale napewno wszystko idzie w dobrym kierunku :-)

www.kolejgondolowa.pl
    www.swieradow-zdroj.com.pl
    www.swieradowzdroj.pl
    Nie dalej jak 2 tygodnie temu byłem tam na nartach i kolejka naprawde pierwsza liga, gora tez wydaje sie fajna (nie wiem jak dla roweru ale dla narciaza amatora trasa była wymagajaca . Od powrotu mam w glowie kiedy sie tam wybrac z rowerem i jeśli się uda do napewno sie wrazeniami podziele, jesli ktos sie tam wybierze prosze o wrazenia. Na razie moge tylko powiedziec ze widzialem obiekt w zimie i kusi ]:>

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Zasady Postowania